Message:

Security Code:

Name:

Interview – Writer
Interviews
Stefan Çapaliku: Teatri sot nuk shihet, duhet të thyejmë televizorin

Stefan Çapaliku: Teatri sot nuk shihet, duhet të thyejmë televizorin

Sonte në emisionin Zululand ishte dramaturgu Stefan Çapaliku. Sëbashku me gazetarin Mustafa Nano bisedën e ndalën tek teatri. Edhe ashtu siç pritej, Çapaliku ishte i pakënaqur nga teatri dhe sidomos nga frekuentimi i njerëzve. Dhe sipas tij, ne duhet të thyejmë televizionin dhe t’i kthehemi jetës imediate. “Njeriu jeton në dy mënyra, në mënyrë mediatike

Çapaliku për Shkodrën e librit të vet, “Secili çmendet sipas mënyrës së vet”: Jam një hibrid gegë-toskë, por kulturalisht jam 100% shkodran

Çapaliku për Shkodrën e librit të vet, “Secili çmendet sipas mënyrës së vet”: Jam një hibrid gegë-toskë, por kulturalisht jam 100% shkodran

Biseda e sotme në Zululand kishte në fokus Shkodrën, më saktë një libër mbi Shkodrën të shkruar nga Stefan Çapaliku. Libri titullohet “Secili çmendet sipas mënyrës së vet”, dhe është gjysmë libër autobiografik, gjysmë fiction. “Unë kam shkruar një roman”, saktësoi vetë Çapaliku. Nano kish veçuar një pasazh ku Çapaliku fliste për Shkodrën si për

Krijues është vetëm Zoti. Ne artistët jemi veçse moderatorë…

Krijues është vetëm Zoti. Ne artistët jemi veçse moderatorë…

Dramaturg, shkrimtar, regjisor, Tefën e kam mik prej gati 12 vjetësh. Nuk janë shumë, por sigurisht mjaft për të çmuar te ai disa cilësi të një mendimtari të lirë, të një shkrimtari të talentuar dhe të një miku besnik. Me Tefën dhe një grup miqsh gjejmë gjithmonë kohën të rrimë bashkë duke qenë të sigurtë

Rrëfim për fëmijërinë e rininë e Stefan Çapalikut: Unë qeshë i shtrënguar të luaja të trishtuarin

Rrëfim për fëmijërinë e rininë e Stefan Çapalikut: Unë qeshë i shtrënguar të luaja të trishtuarin

“Më vjen shumë keq ta them se tashmë raporti im me të është i urrejtshëm. Do doja ta thyej, ta bluaj, ta shkatërroj, ta thërrmoj, ta bëj tallash. Ai më tërheq çdo darkë drejt llumit, kitch-it. Më shkatërron raportin me të vërtetën. Më trazon stomakun. Më bën të urrej vendin tim, njerëzit e mi. Më

Stefan Çapaliku: Shqipëria prodhon bukë sa për të ngrënë të gjithë turpet e botës

Stefan Çapaliku: Shqipëria prodhon bukë sa për të ngrënë të gjithë turpet e botës

Intervistoi: Valeria Dedaj Dramaturgu Stefan Çapakliku analizon situatën ku gjendet arti sot në Shqipëri. Ndalet tek shembja e Teatrit Kombëtar, politikat e ministrisë së Kulturës në art, deri tek sfida që ka shteti për restaurimin e besimit të individëve. Sipas tij, e drejta për vendimmarrje u takon atyre që e jetojnë të sotmen me të

Stefan Çapaliku: Të jesh i shtërngu, me jetu pa u vënë re…

Stefan Çapaliku: Të jesh i shtërngu, me jetu pa u vënë re…

Dramaturgu Stefan Çapaliku në një roman të ri, “Secili çmendet sipas mënyrës së tij”, një akt rrëfimi nën diktaturë, në një qytet, në një lagje, në një shtëpi ku grumbullon personazhe e karaktere që shoqërojnë rritjen, formimin dhe edukimin e tij; sa reale dhe fiksion mbi të jetuarin në totalitarizëm, ku ngjarja rrjedh përmes “kutisë