Message:

Security Code:

Name:

Writer
Iam an author of the Transition, who knows where he started from, but does not know where he will arrive…and endlessly creates works of a “paradoxical realism”.read full bio
Books
More books
Blog Updates
“Teatri Kombëtar” është “Toka jonë”

“Teatri Kombëtar” është “Toka jonë”

Stefan Çapaliku Në vitin 1953, ende djalë i ri. Kolë Jakova shkruan dramën “Toka jonë”. Drama vihet në skenë një vit më vonë. Premiera e saj u dha me 16 Janar të vitit 1954, në regjinë e Pandi Stillus. Dhe dhjetë vite më vonë, më 1964, do xhirohet si film nga Hysen Hakani. Drama “Toka

“Nji mbret pa mbretni “, së shpejti në “Skampa”
“Nji mbret pa mbretni “, së shpejti në “Skampa”

Në Teatrin “Skampa” të Elbasanit, në fund të marsit do të jepet premiera e shfaqjes “Nji mbret pa mbretni”, me autor Primo Shllakun dhe regjisor Stefan Çapaliku Drama është shkruar më 1991 fill pas rënies së komunizmit dhe fillimit të proceseve demokratike. Virtualisht ajo zhvillohet në një mbretni të kohës së sotme që u përngjet

Read more
Teatri si interes publik apo si interesim i publikut?
Teatri si interes publik apo si interesim i publikut?

Gjithmonë kam reflektuar mbi faktin se çka e dallon konceptin e interesit publik me atë të interesimit të publikut. Dhe gjithmonë përgjigja e kësaj pyetjeje më vinte nga teatri. Shikoja salla të mbushura prej komedish burleske e të rëndomta prej kiçit, si dhe drejtorë që krekoseshin nëpër media për këtë fakt, duke ngatërruar kësisoj, sa

Read more
Moratoriumi për Dramën Shqipe
Moratoriumi për Dramën Shqipe

Pas Moratoriumit të skafeve, të gjuetisë apo të pyjeve, më në fund në vendin tonë u vendos edhe Moratoriumi për Dramën Shqipe. Me shumë gëzim dhe hare këtë vendim e shpalli drejtori i Teatrit Kombëtar, në momentin kur bëri publike Menynë (Repertorin) e Teatrit të vet, që këndej e mbrapa mund të thirret lirisht Teatri

Read more
Photo Gallery